Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodina nedala celý rok do úst žiadny cukor: Pozrite sa na úžasný výsledok experimentu!

Vylúčte zo stravy cukor a sami pocítite pozitívne účinky na ľudský organizmus.
Vylúčte zo stravy cukor a sami pocítite pozitívne účinky na ľudský organizmus. (Zdroj: thinkstock.com)

Keď sa dozvedela o nepriaznivých účinkoch cukru na ľudský organizmus, urobila rázny krok! Mladá mamička Eva Schaubová sa spolu so svojou rodinou rozhodla pre život bez sladkého jedu. Na jeden rok vylúčila zo stravy akýkoľvek pridaný cukor. Takýto je výsledok!


Zbavila sa bieleho jedu

Američanka Eva Schaubová si užíva pokojný rodinný život v USA so svojim manželom a dvoma dcérami - šesťročnou Gretou a jedenásťročnou Ilsou. Keďže jej v prvom rade ide o zdravie celej rodiny, po šokujúcich informáciách o cukre sa rozhodla pre radikálnu zmenu. V poslednom čase sa o ňom hovorí ako o zabijaku 21. storočia. Podľa vedcov ide o toxický jed, ktorý je zodpovedný za mnohé nebezpečné ochorenia, vrátane obezity, srdcových ochorení, rakoviny a pečeňových problémov. Dokonca prispieva k 35 miliónom úmrtiam ročne na celom svete!  

Po tomto zistení si Eve povedala dosť a rozhodla sa, že rok nedá ona a jej celá rodina do úst žiadny cukor. O tomto odhodlaní napísala knihu s názvom „Rok bez cukru“, kde podrobne opísala, ako vyzerali dni a týždne bez bieleho jedu.

"Pokojne ma nazvite bláznom, ale vylúčenie cukru na jeden rok mi pripadalo ako úžasné dobrodružstvo. Bola som zvedavá, čo sa stane. Chcela som vedieť, aké to bude ťažké," povedala matka dvoch detí s presvedčením, že vďaka tomuto experimentu sa zlepší zdravie celej rodiny.

Eve si dlhé roky myslela, že je úplne zdravá. Keď sa neráta to, že si občas musela aj cez deň zdriemnuť a večer zaspávala úplne vyšťavená. Žiadne vážnejšie zdravotné problémy však nikdy nemala.

Čoraz viac si začala všímať upozornenia na biely jed, ktorý sa nachádza takmer v každej potravine. Zistila, že ho so svojou rodinou denne jedávajú vo veľkých množstvách, z čoho jej bolo zle. Tak sa vzdali všetkého, čo obsahovalo cukor, vrátane medu, melasy, javorového sirupu, agáve a ovocných džúsov. Aj tortilly, kuracie vývary zo supermarketu, chlieb, omáčky, majonézy, koláče, cukríky a keksíky boli pre nich tabu. Prvé nákupy v obchodoch vyzerali strašne. Dlhé hodiny stála Eve so svojim manželom pri regáloch potravín, kde detailne študovali etikety výrobkov.

Sladké jedlá boli pre nich odpudivé

Zatiaľ čo Eve s manželom nový spôsob stravovania celkom zvládali, o niečo ťažšie to bolo pre ich dcéry. Vianoce či iné sviatky bez sladkostí si nevedeli ani len predstaviť, no napriek tomu to zvládli. Budete prekvapení, aký bol výsledok tejto diéty! Po roku bez cukru nikto z rodiny výrazne neschudol. Zmenili sa však ich chute.

„Sladké veci začali chutiť inak a na jeseň sa nám zdali až odpudivé. Cítili sme sa zdravšie, menej často sme boli chorí a keď už sme ochoreli, oveľa rýchlejšie sme sa zotavili. Deti nechýbali v škole tak často,“ povedala Eva.

Bolo jej zle

V septembri, keď jej manžel oslavoval narodeniny, si všimla šokujúcu zmenu. Objednal si krémovo-banánovú tortu, ktorú Eva nezvládala zjesť! Kvôli citlivému jazyku jej torta chutila až odporne sladko, boleli ju z nej zuby i hlava a srdce sa jej rozbúšili ako o život. Cítila sa hrozne, ako keby mala pred infarktom.

Po roku prísne pravidlá prestali platiť, no napriek tomu sa celá rodina stravuje inak ako predtým. V súčasnosti zhrešia len občas, vyhýbajú sa cukru v každodenných potravinách a dezerty si nechávajú len na špeciálne príležitosti. Eva má teraz dostatok energie, už si nepotrebuje zdriemnuť počas dňa a cíti sa výborne. Po tejto skvelej skúsenosti vyzýva aj ostatných ľudí k realizácii tohto pokusu na vlastnej koži. Dali by ste sa nahovoriť na takýto experiment?

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9